Kosten en vergoeding

De kosten voor begeleiding van Praktijk Asgard voor kinderen worden vaak vergoed door uw gemeente. Om in aanmerking te komen voor onze hulp heeft u een verwijzing van de de huisarts, jeugdarts, wijkteam of medisch specialist nodig.

Verwijzing vanuit de huisarts

Bij een bezoek aan uw huisarts maakt deze een eerste inschatting van de aard en de ernst van de problematiek waarvoor u bij u huisarts gekomen bent. Heeft de huisarts het vermoeden dat er een psychische (DSM- IV) stoornis aanwezig is dan kan de huisarts naar Praktijk Asgard verwijzen. Wanneer na diagnostisch onderzoek van Praktijk Asgard vervolgens blijkt dat er inderdaad sprake is van een DSM stoornis dan wordt de door Praktijk Asgard geboden hulp volledig vergoed. Er bestaan vier verschillende zorgprestaties afhankelijk van uw zorgvraag. Bij het intakegesprek wordt samen gekeken welke zorgprestatie passend is.

  • Basis GGZ Kort (BK): 4-5 consulten
  • Basis GGZ Middel (BM): 8-9 consulten
  • Basis GGZ Intensief (BI): 12-13 consulten
  • Basis GGZ Chronisch (BC): 12-13 consulten

Bovenstaande prestaties zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Contract gemeente

Praktijk Asgard heeft met de volgende gemeentes een contract afgesloten;

Regio IJsselland
Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle

Praktijk Asgard heeft zich aangesloten bij de verening voor vrijgevestigden IJssellandplus. Klik hier voor meer informatie over de vereniging

Regio Twente (samen 14)
Almelo, Borne, Dinkelland,Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Oldenzaal, Losser, Rijssen Holten. Tubbergen, Oldenzaal, Twenterand, Wierden

Lees meer hierover op samen14.nl.

Provincie Drente
Coevorden, Emmen, Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Borger-Odoorn.

Praktijk Asgard is aangesloten bij KLIK; de vereniging voor vrijgevestigden in de provincie Drenthe. Klik hier op naar de website van KLIK te gaan.

Geen sprake van een DSM-diagnose?

Indien er geen sprake is van een psychische (DSM IV) stoornis dan zal de behandeling niet vergoed worden. U zult dan de consulten zelf dienen te betalen. Wij rekenen een tarief van € 85,00 per consult.

Afzeggen van afspraken

Indien u onverhoopt uw afspraak moet afzeggen of verzetten, dient u dit minimaal 24 uur van te voren door te geven. De kosten worden dan niet in rekening gebracht. Een bericht van verhindering kan telefonisch (tijdens kantooruren) en per e-mail worden doorgegeven.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag! U kunt ons altijd bellen of mailen om een afspraak te maken

Neem contact op